A NAK is részt vesz a Szakma Sztár Fesztivál szervezésében

A gazdasági kamaráknak meghatározó szerepe van a szakképzés versenyképességének megerősítésében. E törekvés sikeressége érdekében a szakképzés területén folytatott tevékenységeit kiszélesítette a két szervezet, így a Szakma Sztár Fesztivál megrendezése során is együttműködik.

A NAK célja megismertetni a pályaválasztókkal és az újrakezdőkkel a mezőgazdaság, valamint az élelmiszeripar érdekes és változatos világát, lehetőségeit is, erre kiváló alkalom a Szakma Sztár. Az agrárium mind a koronavírus-járvány idején, mind azóta bizonyította, hogy nemzetstratégiai jelentőségű ágazat, és a kormányzat akként is tekint rá. A szektorra komoly figyelem irányul, jelentős fejlesztések indulnak, az agrárszakmák már most, a jövőben pedig még inkább biztos megélhetést, jövőképet jelentenek a fiataloknak és a felnőttként új pályában gondolkodóknak.

A NAK közreműködésével a rendezvényen 21 agrárszakma mutatkozik be. Úgymint: Állattenyésztő és állategészségügyi technikus; Élelmiszeripari analitikus technikus; Élelmiszeripari technikus; Erdésztechnikus; Földmérő, földügyi és térinformatikai technikus; Környezetvédelmi technikus; Mezőgazdasági gépésztechnikus; Mezőgazdasági technikus; Parképítő és -fenntartó technikus; Vadgazdálkodási technikus; Édességkészítő; Erdőművelő-fakitermelő; Gazda/Állattenyésztő; Gazda/Lovász; Gazda/növénytermesztő; Hentes és húskészítmény-készítő; Kertész; Mezőgazdasági gépész; Pék; Pék-cukrász; Szőlész-borász.

Az agrárszakmákon kívül 57 szakmában kerül sor az MKIK szervezésében a Szakma Kiváló Tanulója Versenyre, az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre, valamint a WorldSkills Hungary nemzeti döntőire és bemutatóira. A szervezésben való közreműködésen túl a NAK országosan 1100 általános iskolai tanuló számára, az MKIK további közel 10 000 diáknak biztosítja a Szakma Sztárra való odautazást, a rendezvényre belépést.