A NAK kiáll a német gazdák mellett

Nemrég nagyszabású gazdademonstráció kezdődött Németországban, amely során a gazdatársadalom elégedetlenségét kifejezve az ország nagy részét hosszabb-rövidebb időre lebénította.

Egyetértünk a német gazdákkal, és kitartó érdekérvényesítésre buzdítjuk őket, mivel az általuk tapasztalt nehézségek a klímavédelmi túlkapások miatt Európa-szerte problémát okoznak az élelmezésünkért dolgozó gazdatársadalomnak.

Elfogadhatatlan, hogy az Európai Unió felelőtlen politikusai egyre többet és egyre drasztikusabban, átmenet nélkül követelnek jelentős anyagi áldozatokkal járó intézkedéseket a gazdáktól, miközben érdemi támogatást, innovatív megoldásokat nem adnak. Az uniós gazdálkodók nagy többségének az egyre szigorúbb és gazdaságilag indokolatlan előírások, a zöldek ideológiája által vezérelt Green Deal és Farm to Fork, a betarthatatlan állatvédelmi előírások és növényvédőszer-felhasználási korlátozások olyan komplex kihívást jelentenek, amely veszélyezteti nemcsak a gazdatársadalom boldogulását, hanem Európa megbízható, fenntartható, egészséges és válságálló élelmiszerellátását is.

A nyílt levél itt olvasható:

https://www.nak.hu/kamara/kamarai-hirek/orszagos-hirek/106709-nyilt-level-a-nemzeti-agrargazdasagi-kamara-kiall-a-nemet-gazdak-mellett-es-egyetert-jogos-koveteleseikkel

(Illusztráció: GettyImages)