Átadták a Magyarok Kenyere program adományait

A Kárpát-medence teljes gazdatársadalmát megmozgató, Magyar Örökség-díjas program 2021-ben is sikerrel zárult, a terményadományok mennyisége meghaladta az 1000 tonnát. A hazai gazdák mellett közel 5000 határon túli magyar gazda is hozzájárult ehhez felajánlásával. A diaszpóra magyar közösségei szintén egyre intenzívebben kapcsolódnak be a programba, ami aláhúzza annak fő üzenetét: „Egy kenyéren vagyunk…”. 

Böjte Csaba testvér a rendezvényen mondott köszönetet az adományokért, amelyből több tíz tonnányi liszt és egyéb termény segíti az általa működtetett gyermekotthonok lakóinak ellátását. Böjte Csaba árvái mellett sok száz határon inneni és túli szociális intézménynek jut adomány idén is a Magyarok Kenyere programban, az adományozottak között van például a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Szent Erzsébet Társulás, a nagydobronyi gyermekotthon és az erdélyi Csibész Ifjúsági Alapítvány.

A Magyarok Kenyere program az elmúlt több mint egy évtized alatt folyamatosan fejlődött, és a jövőben is bővül. Egyebek közt már pénzadományok, illetve a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásával is lehet segíteni a célkitűzések elérését. Továbbá vetőmag- illetve egyéb terményadományok, valamint a szervezőknél felhalmozott tudásbázis révén komplexebb támogatást is nyújt a rászorulók számára.