El kell oszlatni az állattenyésztéssel és a húsfogyasztással kapcsolatos tévhiteket

Ezt a célt szolgálja az a közel negyven epizódból álló videósorozat is, amely nemzetközi szakértőkkel készült interjúkon keresztül nyújt új perspektívát az állattenyésztés, az állatitermék-előállítás, az ökológia, az etológia, valamint a táplálkozástudomány kapcsán kialakult tévhitekről. A NAK honlapján magyar felirattal elérhető videókat eddig több ezren tekintették meg.

A Tények/Tévhitek – Állattenyésztés videó alkategóriában oldalra az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló European Livestock Voice, azaz az Európai Állattenyésztés Hangja elnevezésű csoport által megjelentetett, a Dublini Nyilatkozatot aláíró tíz nemzetközi szakértővel készített közel negyven videóinterjú került fel.

A témában indított kommunikációs kampány jelentősége és szükségessége megkérdőjelezhetetlen. Továbbra is arra törekszünk, hogy hozzájáruljunk nem csak a hazai, hanem az európai állattenyésztési ágazat, a több millió európai gazdálkodó munkájának elismeréséhez, az állati eredetű termékek kiegyensúlyozott táplálkozásban betöltött szerepének hangsúlyozásához, a tudatosság növeléséhez, a fogyasztók és politikai döntéshozók korrekt tájékoztatásához.

További részletek: https://www.nak.hu/sajto/sajtokozlemenyek/106308-oszlassuk-el-az-allattenyesztessel-es-husfogyasztassal-kapcsolatos-tevhiteket