Elismerést kaptak a jégkármérséklő rendszer legjobb generátorkezelői

Ahogy 2018 óta minden évben, 2022-ben is védte a jégkároktól a mezőgazdasági, lakossági, közületi értékeket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által üzemeltetett országos jégkármérséklő rendszer. A rendszer működtetésének alapkövei a generátorkezelők, akik közül a legjobban teljesítők Dr. Nagy István agrárminiszterrel együtt adtunk át elismerést. 

Mint Nagy István agrárminiszter a január 31-i dunaharaszti ünnepségen fogalmazott: „Magyarországon kontinentális összevetésben is kiemelten fejlett és több pilléren nyugvó mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer működik, amely számos helyzetben segítséget nyújt a gazdálkodóknak. Ennek egyik fő eleme az országos jégkármérséklő rendszer. A generátorkezelők lelkiismeretes munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy éves szinten több tízmilliárd forint kárt előzzünk meg a mezőgazdaságban, továbbá a rendszer lakossági és ipari létesítményeket, ingatlanokat és ingóságokat is véd. Minden egyes forint, amelyet a rendszerre fordítunk, 33 forint termelési értéket óv meg. Ez hatalmas eredmény a gazdasági károk és esetleges emberi tragédiák megelőzésében és mérséklésében. A generátorkezelőket köszönet illeti teljesítményükért, elkötelezettségükért és lelkiismeretes munkájukért, amelyet sokszor nehéz körülmények között kell teljesíteniük. Higgyék el, sokan vannak – a mezőgazdaságban dolgozók ezrei – akik hálásak a munkájukért és tisztelik a tevékenységüket.”

A díjazottak listája: https://www.nak.hu/sajto/sajtokozlemenyek/105394-dijaztak-a-jegkarmerseklo-rendszer-legjobb-generatorkezeloit