Lendületben a hazai agrárstartup-fejlesztések

A szeptember közepén indult inkubációs program első szakaszában 17 startup csapat vett részt, akik agrárszakértőktől és üzletfejlesztési szakértőktől kaptak segítséget, felkészülve a következő nap üzleti megbeszéléseire. Az agrár startupok ezt követően a nagyvállalatok képviselőivel folytattak tárgyalásokat arról, hogy a partnerek által megfogalmazott kihívásokra az ő megoldásuk mennyire lehet megfelelő.

A kiválasztási tábort követően 20 pilot projekt indulhat az startupok és a nagyvállalatok között, melyet folyamatosan koordinált munka kísér a 3 hónapos program időtartama alatt. Az induló projektek 20 új agrárszolgáltatás lehetőségét alapozzák meg, ezzel reagálva a mezőgazdaság aktuális problémáira. A megoldások között találkozhatunk az élővizek és az ipari folyadékok monitorozásával foglalkozó csapattal, adatalapú gazdálkodást szorgalmazó megoldással, amely állattartó telepek teljes ökoszisztémájának megfigyelésére hozna web alapú megoldást.

A 3 hónapos inkubációs programban résztvevő startupok üzleti képzések, intenzív workshopok során, valamint agráripari, üzletfejlesztési és nagyvállalati mentorokkal dolgozva hozhatják lendületbe fejlesztésüket.

Az inkubátorprogramot bemutató videó: https://www.youtube.com/watch?v=IVmUNdIhbC4