Meghatározó termékkörökben magyar beszállítókra épít az ALDI

Az ALDI Magyarország augusztus 24-én – egyebek közt a NAK-kal közösen tartott – sajtótájékoztatón közölte, hogy elkötelezettek 2021-ben tett önkéntes vállalásuk mellett, miszerint a teljes frisshús-kínálatukat, 65 alapvető tejterméket és a tojást továbbra is kizárólag magyar forrásból szerzik be. Csak tavaly a teljes szortimentjüket tekintve 50 milliárd forinttal többet fizettek a magyar beszállítóknak, ez éves szinten 40 százalékos növekedés. A vállalás óta eltelt időszakban az ALDI több tízmilliárd forinttal növelte a magyar cégeknek adott megrendeléseit, ami a hazai élelmiszer-kapacitások bővítését, munkahelyek megtartását és fejlesztését tette lehetővé. A magyar termékek arányának növelése érdekében újabb élelmiszerek esetében keres hazai beszállítókat az ALDI. A diszkontlánc augusztusban „Válassza a hazait!” szlogennel marketingkampányt is indított, a hazai termékek értékesítésének támogatása érdekében.

– Az elmúlt két évben számos esetben kaptunk ajánlatot a hazai beszerzésnél alacsonyabb áron import termékekre. Ezeknek a külföldi termékeknek a minősége azonban jellemzően elmaradt a magyar termékekétől, és bár kétszámjegyű értékkel lettek volna olcsóbbak, az ALDI tartotta magát korábbi vállalásához, és a magyar minőség mellett tette le a voksát – fogalmazott Bernhard Haider, az üzletlánc ügyvezető igazgatója.

Kiemelten fontos az ALDI immáron következetesnek mondható vállalása, illetve nyílt kiállása a hazai termékek mellett meghatározott, kiemelt termékcsoportok terén. Az üzletlánc korábban tett és most megerősített elköteleződése példaértékű – és üzenetértékű is. Egyrészt biztos piacot, stabilitást, másrészt tervezhetőséget biztosít a beszállítóknak, ami mind fontos szempont. Remélhetőleg más üzletláncok is csatlakoznak ehhez a példához, hiszen nemzetgazdasági jelentőségű az, hogy a boltokban emelkedjen a hazai termékek aránya.

További részletek: https://www.nak.hu/kamara/kamarai-hirek/orszagos-hirek/106179-meghatarozo-termekkorokben-magyar-beszallitokra-epit-az-aldi