Pápán lesz az év legmenőbb agrárrendezvénye

A Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb agráriumhoz kapcsolódó eseménye a Pápai Expo és Agrárpiknik, mely nem csak a város és térsége, hanem az egész régió lakosságát vonzza.

A NAK-nak főszervezőként nem titkolt célja megmutatni a fiataloknak a mezőgazdaság és az élelmiszeripar modern oldalát, az alkalmazott innovációkat. Az expo megőrizte a korábbi rendezvények értékeit, ugyanakkor ismét kiemelt szerepet kap a fiatalabb generáció megszólítása. Péntek délelőtt a diákoké lesz a főszerep, akik érdekes előadásokon, panelbeszélgetéseken vehetnek részt. A felkért előadók oktatói, hallgatói és munkáltatói oldalról mutatják be az ágazatban rejlő lehetőségeket, segítséget nyújtva a pályaválasztás előtt álló fiataloknak a jövőjük megtervezéséhez.

Természetesen a diákok mellett a felnőttekre is gondoltunk. A pénteki szakmai napon a kamara szakértői adnak választ az ágazatot érintő legaktuálisabb kérdésekre; akik eddig esetleg lemaradtak, azoknak pedig lehetőségük lesz egy KAP roadshow-n is részt venni.

Szombaton a családi programok kerülnek előtérbe. Az expo második napja ad majd otthont a Veszprém megyei vadásznapnak. A rendezvény mindkét napján – a hagyományokhoz híven – sok egyéb mellett gasztro-sétány, gépes kiállítók, termelői piac, a jégkármérséklő rendszer bemutatója, ugrálóvárak, gyerekmegőrző, kézműves játékok, állatsimogató és autós kiállítók is várják a látogatókat.

A szakmai és családi programok mellett könnyűzenei koncertek biztosítják a piknikhangulatot. Pénteken a Hooligans, szombaton pedig a Lord zenekar ad koncertet, majd Bárány Attila és Hamvai P.G. dj-k szórakoztatják a közönséget.

 

Az esemény beharangozó videója a Facebook-oldalamon is elérhető:

https://www.facebook.com/gyorffybalazshivatalosoldala/videos/5314126668644645

 

További információk: www.papaiagrarexpo.hu