Újra Agtech Summit – fókuszban az agrárinnováció

A NAK TechLab program közel négy éve segíti a hazai agrár startup vállalkozásokat. Az eredmények átfogó bemutatása érdekében jött létre az AGTECH SUMMIT, mely 2022. november 24-én második alkalommal kerül megrendezésre. Az esemény kiemelt célja, hogy szakmai előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és gyakorlati bemutatókkal szemléltesse az agrárium legfontosabb fejlesztéseit, illetve átfogó képet adjon a szektor jövőjéről.

A startupok agráriumba csábításával érdemi előrelépés tehetők annak érdekében, hogy gyorsabb legyen a szektor modernizációja. Ilyen új megoldások támogatásával a teljes ágazatnak lehet segíteni; nem mellékes, hogy ezekkel a friss, innovatív megoldásokkal még több fiatal figyelme fordul az agráriumra.

Az eseményen hazánk legnagyobb agrárvállalatainak döntéshozói magyar startupperekkel tudnak fontos témákat megvitatni, a legjobb agrár szakértők tartanak előadásokat a legégetőbb kihívásokról, a befektetők pedig dönthetnek arról, hogy melyik magyar fejlesztőcsapatokkal kívánnak a jövőben együtt gondolkozni, dolgozni.

A nap zárásaként kiderül az is, hogy a NAK TechLab negyedik inkubációs programja során a startup csapatok milyen közös fejlesztéseket indítottak el a legmeghatározóbb agrár nagyvállalatokkal együttműködve. Az inkubációs program fő célja, hogy ezen cégek a fiatal magyar startupperekkel közösen olyan új és formabontó digitális megoldásokat fejlesszenek, amelyek gyorsan és széles körben eljutnak a magyar gazdálkodók hétköznapjaiba.

A 2022. november 24-i Agtech Summit eseményen a részvétel ingyenes, regisztrálni itt lehet.

A tavalyi esemény összefoglaló videóját itt lehet megtekinteni.