Újra várja vendégeit a Szakma Sztár Fesztivál

A közös szervezés célja a szakképzés népszerűsítése, versenyképességének megerősítése. A NAK közreműködésével a rendezvényen 21 agrárszakma mutatkozik be. A fiatalok megismerkedhetnek az állattenyésztő és állategészségügyi technikus, az élelmiszeripari analitikus, az erdésztechnikus munkájával, de betekintést nyerhetnek a földmérő, a földügyi és térinformatikai technikus, a környezetvédelmi technikus szakmába is. Emellett bemutatkozik a parképítő és fenntartó technikus, a mezőgazdasági gépésztechnikus, az édességkészítő, az erdőművelő-fakitermelő, az állattenyésztő, a lovász, a növénytermesztő, a hentes és húskészítmény-készítő, a kertész, a mezőgazdasági gépész, a pék, a pék-cukrász és a szőlész-borász szakma is.

Az agrárszakmákon kívül összesen 57 szakmában kerül sor az MKIK szervezésében a Szakma Kiváló Tanulója Versenyre, az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre, valamint a WorldSkills Hungary nemzeti döntőire és bemutatóira. A pályaválasztás előtt álló látogatók a versenyek megtekintése mellett megismerkedhetnek a szakmák sajátosságaival, szórakoztató, interaktív programok keretében kipróbálhatják rátermettségüket, kreativitásukat, ügyességüket, vagy éppen érdekes szakmai bemutatókat tekinthetnek meg kiváló szakemberek tolmácsolásában.

Az esemény támogatóiként megjelennek olyan gazdálkodó szervezetek, akik a duális képzés keretében maguk is aktív szereplői a szakképzésnek.

További információk: https://szakmasztar.hu/